Анкетата за избор на състезатели в 14-тото издание на 100% Power Мача на звездите, започва още идния понеделник, 27 февруари 2017 година, и ще продължи до 6 март 2017 година.  Това стана ясно на първата официална пресконференция по повод предстоящото събитие, което ще се проведе на 2 април 2017 година в зала "Конгресна" в Двореца на културата и спорта в гр. Варна. 
За последно спортното съоръжение бе домакин на баскетболното шоу през март 2014 година, когато под един покрив бе събран шампионският тим на Черно море Солвей Соди от периода 1997-2000 година. 
По традиция, участие в 100% Power Мача на звездите ще вземат първите двама българи и чужденци от Националната баскетболна лига на всяка позиция, събрали най-висок вот в допитването, което ще се проведе в платформата на www.all-star.bg. 
Освен на атрактивен баскетбол и много добро настроение, зрителите в "Конгресна" ще могат да се насладят и на традиционните конкурси по забивки, тройки и умения. 
В Министерството на младежта и спорта днес бе представено и официалното лого на събитието, което ще носи името на новия бранд на генералния спонсор на проявата "Престиж 96" -  100% Power. 
"Във формата на тазгодишното гласуване ще участват всички играчи, които имат изиграни поне три мача този сезон. Избират се общо 20 състезатели - по десетима българи и още толкова чужденци, които се разпределят в два отбора. Тепърва предстои да Ви разкрием и имената на тимовете. 
 
На този етап е само идея, но обмисляме цените на билетите да бъдат пуснати на стойност от по 15 лева, а част от приходите да бъдат насочени към детско-юношеската школа на Черно море Тича. Всички знаем през какви трудности премина клуба в последните години, а не бих могъл да си представя по-добра възможност да помогнем от тази. Баскетболът ни е продукт, който напоследък рядко съумяваме да "продадем". Хората са свикнали да плащат за кино, за концерти, но не и за спорт, а спортът ни има какво да даде на младото поколение", категоричен бе организационният директор на събитието Стефан Августинов, който обеща още изненади и приятни емоции, свързани със започналата през 2016 година кампания "Аз обичам баскетбола", която събира под един покрив известни личности с идеята да популяризират баскетбола. 
 
"Тази година ще направим нещо още по-атрактивно, но в идните седмици тепърва предстои да Ви разкрием още подробности", допълни Августинов. 
 
"Изключително съм щастлива, че за трета поредна година сме част от Мача на звездите. Искаме и подкрепяме каузи, който са свързани с подобряване на живота на младите хора, а няма нищо по-вдъхновяващо от състезанието и спорта. Затова твърдо заставаме зад каузата с новия си продукт 100% Power, който е енергийно вафлено блокче за точно такива активни, млади хора. Пожелавам си да направим едно енергизиращо събитие, нека всички се чувстват поканени да му се насладим заедно", сподели на официалната пресконференция и Магдалена Сергиева – представител на "Престиж 96" - генерален спонсор на проявата. 
 
"Радвам се, че подобно събитие се организира отново. Нека не забравяме, че то е и вид реклама за нашия спорт, а ние имаме нужда да показваме какво можем най-добре. Очаквам едно незабравимо изживяване, на което да създадем условия, в които играчите да покажат красотата на баскетбола. Надявам се още повече деца и млади хора да се запалят по тази игра. Дано с такъв вид прояви провокираме у тях освен интерес и желание, да съумеем да ги накараме да заобичат баскетбола", коментира председателят на ВИВАКОМ Националната баскетболна лига Иван Чолаков. 
 
"Тази година си поставихме за цел да привлечем повече хора в залата. Напоследък наблюдаваме тенденция все по-малко хора ходят на спорт, но сега отиваме във Варна и се надяваме да успеем да напълним зала "Конгресна". По традиция, в тазгодишния 100% Power Мача на звездите също ще бъде включен и социален елемент, за който предстои да Ви разкрием подробности съвсем скоро", заяви спортният директор на НБЛ Сандра Велчева.