Половината Арена "Шумен" вече продадена, раздават часовници на фенове и играчи
Легенди, допринесли много за българския баскетбол, ще се върнат на терена за кратко, за да честват 20 години от най-успешния сезон на баскетболен клуб ФИКОСОТА от Шумен. В рамките на ПРЕСТИЖ Мача на звездите, който ще проведе на 21 април от 19:00 часа в Арена „Шумен”, публиката в залата и пред телевизионните екрани ще може да види имена, носили удоволствие за феновете по баскетболните терени през годините. Ето имената на звездите, които ще видим в неделя: 
Иван Ценов, Илиян Йорданов, Хрисимир Димитров, Пеньо Нацкин, Йордан Колев, Мариан Костадинов, Павел Ламбринов, Петър Петров, Пламен Христов, Даниел Димитров, Пламен Дечев, Любомир Амиорков, Красен Кирилов, Петър Митков Петров, Стефан Радушев, Валентин Стаменов, Десислав Димитров, Красен Кюркчиев, Жечко Кюркчиев, Станислав Станков. 
Капитанът Николай Върбанов вече има своя отбор. Тимът на национала ще се нарича "Златна Добруджа" - бранд на добричката компания "Савимекс", позната като производител на тестени изделия за българския пазар. Ясен е и треньорът на тима - наставникът на плевенския Спартак Александър Дяковски. Така плевенската "бригада" се събира в един отбор, а заканите са да спечелят двубоя със своите червени екипи. В сряда ще бъде обявено и името на другия отбор. Тогава ще бъдат съобщени и участниците в конкурсите и треньорите, които ще допълнят тандемите.
Фирма "МегаТайм" пък ще раздаде специални часовници на марката "G Shock" на победителите в конкурсите, най-добрия играч и най-добрия млад играч. Поне един от феновете ще има възможност да си тръгне с модерен часовник също.   
Днес, 15.4.2019 година, в Арена "Шумен" се състоя и пресконференция с участието на кмета на града Любомир Христов, финансовия директор на "Фикосота" Петър Минчев, шефа на спорта в Община Шумен Даниел Даулов и представителя на организаторите от "СпортЛаб" Стефан Августинов. Четиримата разказаха пред шуменските медии как и защо Престиж Мачът на звездите стигна до Шумен.
"Шумен ще бъде своеобразен лакмус за бъдещето на българския баскетбол. Тук знаем, че публиката е запалена и подкрепя своите любимци. От друга страна, градът няма отбор в елитната дивизия. За съжаление, знаем, че интересът към баскетбола у нас намалява. Затова пълна зала с 17-1800 души ще означава, че има надежда", каза Августинов. Той обърна внимание
Кметът Любомир Христов заяви, че зала „Арена Шумен“ е готова да посрещне баскетболните звезди и феновете на играта от града и страната. Кошовете вече са монтирани, поръчан е още един резервен. Христов дори вкара първита топка в новите кошове в импровизирана надпревара с Даулов, Минчев и Августинов.
„При първите ни разговори с г-н Августинов не вярвах, че това събитие ще се проведе в Шумен. Залата още не беше пусната в експлоатация. Целта ни е да запалим младите хора да спортуват, да играят баскетбол“, каза кметът Любомир Христов.
Шефът във "Фикосота" и дългогодишен директор на баскетболния клуб Петър Минчев пък обеща, че след един сезон клубът ще е готов отново да играе в Национална баскетболна лига. "Радвам се, че събираме толкова много бивши национали на едно място за юбилейното събитие. Спомняме си какъв отбор сме имали и мечтаем какъв ще имаме. Сигурен съм, че скоро "Фикосота" отново ще е фактор в българския баскетбол", сподели Минчев. 
16-ото издание на Престиж Maч на звездите е организирано от "СпортЛаб" ЕООД, Българската федерация по баскетбол, Национална Баскетболна Лига и Община Шумен.
Топсъбитието в мъжкия ни баскетбол, което през тази година се очертава като рекордно по продължителност, ще се случи с изключителната подкрепа на община Шумен и на компанията ФИКОСОТА. На близо 5 часа шоу с оранжевата топка ще имат възможност да се насладят (включително и буквално - заради спонсора Престиж) феновете от града на Първата българска държава. Освен класическия сблъсък между най-добрите състезатели от шампионата на Националната баскетболна лига, на терена ще излязат и топ играчите на БГО Баскетболна лига. Двата мача ще започнат съответно в 19 и в 17  часа. Звездното шоу ще бъде придружено от конкурсите за забивки, тройки, умения и две или три игри с публиката. Непрофесионалистите ще се включат и по традиция в конкурсите за забивки, умения и тройки.
Предварителна програма на двубоя:
16:30 Престиж Мач на звездите - непрофесионалисти
18:45 Церемония "100 години баскетбол"
19:00 Престиж Мач на звездите - начало
19:02 Конкурс "Тройки"
19:20 Престиж Мач на звездите - първа четвърт
19:35 Конкурс "Умения"
19:55 Престиж Мач на звездите - втора четвърт
20:10 Конкурс "Забивки"
20:30 Престиж Мач на звездите - Фикосота срещу Звездите
20:45 Игра с публиката
20:50 Престиж Мач на звездите - последна четвърт
21:10 Награждаване
Телевизионен партньор на двубоя е традиционно Българската национална телевизия, която ще излъчи на живо двубоя.
Повече подробности има на фейсбук страницата на Престиж Мача на звездите - www.facebook.com/BulgarianAllStarGame/
Феновете на спорта и баскетбола от Шумен и цялата страна могат да купуват билети в мрежата центрове на "EasyPay" или онлайн от следния линк: https://epaygo.bg/7864928101 Вече са продадени над 450 билета, а още около 300 ще отидат за млади баскетболисти от Североизточна България - школите във Варна, Шумен, Разград, Добрич, както и при спонсорите, които също раздават на своите партньори. Това прави половината залата, коментира Августинов. 
 
За първа година в звездния мач влиза нова топка на марката „MIKASA”, която играчите ще имат възможност да изпробват. Тя се предоставя от генералното представителство на ASICS у нас - "Кей Дифужън Спорт".
Припомняме, че мачът на звездите в българското мъжко баскетболно първенство е възстановен през 2004 година по инициатива на варненските фенове на баскетбола, след близо 20 годишно прекъсване. В първите 11 години от съществуването си той носи името ХДИ Мач на звездите. От 2015 година наименованието е Престиж Мач на звездите. В досегашните си 15 издания, шоуто се е провеждало във Варна, София, Самоков, Ямбол и Ботевград. В аналите на историята стои и постижението от близо 7000 зрители, дошли на HDI Мача на звездите 2012 с участието на мегазвездата на световния баскетбол Денис Родман.
За повече информация:
Press Officer
100% Power All Star Game
Organizing Committee
T: +359 897 650 901
E: press@all-star.bg
W: www.all-star.bg