Вотът тръгва на 14 март. Филип Виденов и новите в Левски Лукойл и Берое включени в списъка

Проблеми с хакерска атака отложиха с близо десетина дни гласуването за избор на играчи в 100% Power Мача на звездите от календара на мъжката Национална баскетболна лига, който ще се състои на 22 април в Арена "Ботевград", съобщиха организаторите. Буквално часове преди вотът да тръгне в интернет страницата www.allstar.bg, недоброжелателни фенове са успели да пробият сигурността на анкетата и да "инсталират" малко над 300 гласа. Макар повечето от тях да са разпилени за различни играчи и отбори, ИТ специалистите на "СпортЛаб" са различили и ясна тенденция в наслагването на вот за представители на определен отбор.

За да се преодолее слабостта в сигурността, организаторите отложиха старта на гласуването за 14 март. Продължителността му ще бъде точно 10 дни, като непосредствено след края му ще бъдат обявени и резултатите. Изборът, който феновете правят е за 20 играчи - по 10 българи и чужденци, които ще бъдат разпределени в двата отбора. Останалите 4 състезатели ще бъдат квота на треньорите и организаторите от "СпортЛаб", Национална баскетболна лига и Българска Федерация Баскетбол.

"Извиняваме се на най-нетърпеливите фенове, че не успяхме да спазим първоначалния срок за старт на вота, но предпочетохме да не си правим експерименти. Едно опорочено гласуване щеше да е много по-лошо за събитието от забавянето във времето. До датата на 100% Power Мача на звездите има почти месец и половина, така че няма да имаме проблем да направим успешна кампания", коментира Стефан Августинов - организационен директор на състезанието.

По решение на организаторите, в списъка за гласуване са включени и новите имена в отборите - бившият капитан на националния отбор Филип Виденов, както и новите чужденци на Левски Лукойл и Берое.
Юбилейното 15-то издание на 100 % Power Maч на звездите ще бъде организирано от "СпортЛаб" ЕООД, Българската федерация по баскетбол, Национална Баскетболна Лига и Община Ботевград. За втора поредна година събитието ще носи името на бранда „Престиж 96” АД – 100 % Power.

През 2004 година звездният двубой бе възобновен след 10-годишно прекъсване с името Хановер Кооп Мач на звездите, в следващите 10 издания офицалното име е HDI All Star Game, а от 2015 година новият генерален спонсор "Престиж" е включен в името на отбора - директно или чрез свой бранд. Домакини на събитието са били през годините Варна, София, Самоков, Ямбол, Пловдив и сега Ботевград.

За годишнината организаторите предвиждат няколко изненади за феновете, които ще включват музикална програма с популярен сред младежите изпълнител, специални шоу елементи, много награди. Ще бъде спазена традицията да има и допълнителен демонстративен двубой по време на събитието, който ще се проведе в подкрепа на започналата през 2015 година кампания "Аз обичам баскетбола" - целяща България да спечели домакинство на една от групите на Европейското първенство по баскетбол за мъже през 2021 година. Няма да се мине и без традиционните конкурси 100% Power Забивки, 100% Power Тройки и 100% Power Умения.

Телевизионен партньор на двубоя е традиционно Българската национална телевизия, която ще го излъчи директно по първия си канал.