Утре обявяват пълните състави на двата тима за Престиж Мача на звездите
Легенди, допринесли много за българския баскетбол, ще се върнат на терена за кратко, за да честват 20 години от най-успешния сезон на баскетболен клуб ФИКОСОТА от Шумен. В рамките на ПРЕСТИЖ Мача на звездите, който ще проведе на 21 април от 19:00 часа в Арена „Шумен”, публиката в залата и пред телевизионните екрани ще може да види имена като Любо Амиорков, Данчо Колев, Петър Петров, Хриси Димитров, Пламен Христов, Илиан Йорданов, Даниел Димитров, Мариан Костадинов, Пеньо Нацкин и други. Местните легенди, водени от Стефан Радушев също ще бъдат в състава. Топ събитие на мъжкия ни баскетбол тази година ще се случи с изключителната подкрепа на община Шумен и на компанията ФИКОСОТА.
Публиката ще има възможността да се наслади и на своите любимци, играли за „жълтия” тим в годините до 1999 и спечелили два бронзови медала за първенство и един сребърен за Купата. След 20 години те отново се събират, за да демонстрират уменията си с оранжевата топка в мини-двубой с настоящите звезди на шампионата.
Утре, 10.04.2019 г., от 13:15 в зала "Триадица", ще бъдат обявени и пълните състави на двата отбора в Престиж Мача на звездите. Припомняме, че 20-те играчи на петте позиции и старши треньорите бяха определени след гласуване в официалния сайт на събитието, което приключи на 2 април. Към тях ще бъдат добавени още четирима от квотата на организаторите - БФБаскетбол, НБЛ и "СпортЛаб".
На пресконференцията, която ще започне непосредствено след тази на БФБ за европейското първенство с колички, ще бъде представена и новата топка на Престиж Мача на звездите, която за пръв път няма да бъде от утвърдените марки на пазара в баскетболния свят. Брандът обаче е световноизвестен и с огромни пазари.
И тази година състезателите с най-висок вот от избора на феновете ще изберат своите отбори със старата детска игра "настъпванка". Това ще се случи в четвъртък (11.04.2019 г. от 12:00 в зала "ДЗУ" в Стара Загора). Тогава е насрочен мачът между Спартак Плевен и Берое, а двамата играчи с най-голям брой гласове от феновете са Николай Върбанов от плевенчани и Конър Франкамп от тима под Аязмото.
Феновете на спорта и баскетбола от Шумен могат да закупят билети в центровете на "EasyPay" или онлайн от следния линк: https://epaygo.bg/7864928101 Цената е 10 лв. В деня на мача и предходния ден цената ще бъде по-висока - 12 лв.
Топсъбитието в мъжкия ни баскетбол се очертава като рекордно по продължителност през тази година. На близо 5 часа шоу с оранжевата топка ще имат възможност да се насладят (включително и буквално - заради спонсора Престиж) феновете от града на Първата българска държава. Освен класическия сблъсък между най-добрите състезатели от шампионата на Националната баскетболна лига, на терена ще излязат и топ играчите на БГО Баскетболна лига. Двата мача ще започнат съответно в 19 и в 17 часа. Звездното шоу ще бъде придружено от конкурсите за забивки, тройки, умения и две или три игри с публиката. Непрофесионалистите ще се включат и по традиция в конкурсите за забивки, умения и тройки.
Партньори на звездния мач за поредна година ще бъдат водещи компании от българската икономика. Генералният спонсор "Престиж '96" връща основното име на двубоя, след като три години той носеше името на бранда "100% пауър". Turkish Аirlinesи "КредиХелп" също ще подкрепят двубоя, както и през последните години. Все още не е известно името на втория отбор в Мача. Още няколко водещи световни бранда ще се включат в подкрепата на надпреварата.
16-ото издание на Престиж Maч на звездите е организирано от "СпортЛаб" ЕООД, Българската федерация по баскетбол, Национална Баскетболна Лига и Община Шумен. Телевизионен партньор на двубоя е традиционно Българската национална телевизия, която ще излъчи на живо двубоя.
Припомняме, че мачът на звездите в българското мъжко баскетболно първенство е възстановен през 2004 година по инициатива на варненските фенове на баскетбола, след близо 20 годишно прекъсване. В първите 11 години от съществуването си той носи името ХДИ Мач на звездите. От 2015 година наименованието е Престиж Мач на звездите. В досегашните си 15 издания, шоуто се е провеждало във Варна, София, Самоков, Ямбол и Ботевград. В аналите на историята стои и постижението от близо 7000 зрители, дошли на HDI Мача на звездите 2012 с участието на мегазвездата на световния баскетбол Денис Родман.
За повече информация:
Press Officer
100% Power All Star Game
Organizing Committee
T: +359 897 650 901
E: press@all-star.bg
W: www.all-star.bg