Двата баскетболни отбора излизат с екипи в цветовете на градските футболни съперници Ботев и Локомотив

Награда от 10 000 лева ще получи зрител в пловдивската зала „Колодрума“, ако успее да вкара кош от центъра по време на 13-ото издание на баскетболния Престиж Мач на звездите 2016 година. Това обявиха на пресконференция днес организаторите на шоумача.

В брифинга взеха участие Иван Стоев – маркетингов директор на  Престиж 96 - генерален спонсор на проявата, Сандра Велчева - спортен директор на Национална баскетболна лига и Стефан Августинов - организационен директор на събитието. По телефона директно от Маями (САЩ) се включи и президентът на НБЛ Константин Папазов.

Наградата от 10 000 лева за кош от центъра всъщност се завръща в Престиж Мача на звездите. След като в първите години на събитието никой така и не успя да отбележи, организаторите бяха оставили тази традиция "в килера".

Сега обаче тя ще бъде отново част от програмата за тазгодишното 13-о издание на Мача, което ще се състои на 27.03.2016 година в Спортна зала "Колодрума" в Пловдив. Произволно избрани зрители ще се състезават за шанса да отбележат от центъра и да грабнат чека. Щастливците ще бъдат определени  с томбола чрез серийния номер на входния билет.

Освен тази атракция в Престиж Мача на звездите ще има и още няколко нови неща, между които и демонстрационен мач "3 х 3" с участието на няколко звезди, сред които и световен шампион. Шоуто ще бъде "украсено" с конкурсите Споко Умения, Тройки Троя и Хипер Забивки.

Самият двубой между баскетболните звезди ще срещне традиционно отборите на Фолксваген и Търкиш Еърлайнс. Те ще бъдат с екипи в цветовете на пловдивските футболни съперници Локомотив и Ботев. Тимът на Фолксваген ще играе в черно и бяло, а тимът на Търкиш еърлайнс – в жълто и черно.

Гласуването за избор на състезатели в отборите ще започне на 29.02.2016 година. Традиционно ще се избират по двама българи и двама чужденци на всяка от петте позиции, като те ще бъдат разпределени в отборите на принципа на "змейката". Останалите 4 състезатели ще бъдат определени от треньорите и организаторите в последната седмица преди двубоя.

Билетите ще бъдат пуснати в продажба от 26 февруари. В периода до 20 март те ще са на промоционална цена от 8 и 5 лв. Пропуските от 8 лева ще са за трибуните под колоездачната писта, а тези от 5 лева – за местата над пистата. След 20 март билетите ще са на цени съответно от 10 и 7 лв.

Ще има две зони в „Колодрума“, за които първоначално няма да се пускат билети – заради колоните в залата. Ако се напълни останалият капацитет, ще бъдат пуснати билети и за тези зони, които ще са на символична цена от 2 лева, уточни организационният директор на събитието Стефан Августинов.

Генералният спонсор на Престиж Мача на звездите - компанията "Престиж 96", вече е разгърнала мащабна промоционална кампания в Пловдив и региона. Това обяви на днешната пресконференция маркетинговият директор на фирмата за сладки изделия Иван Стоев. За феновете ще бъдат раздадени 300 билети в специална игра в магазинната мрежа в областта. За всеки закупен продукт клиентът ще получава скреч карта и ще може да спечели един от безплатните билети.

"За нас е истинско удоволствие да подкрепим събитие като Престиж Мача на звездите, което е черешката на тортата в българския баскетбол, но и е послание към младежите да заобичат играта с оранжевата топка. Подкрепихме с две ръце идеята мачът да се състои в Пловдив, защото това е град с изключителни традиции в спорта и вярвам, че ще стане страхотно шоу", допълни още Иван Стоев.

Първата в историята (поне в България) интерактивна пресконференция от САЩ по "Вайбър" даде президентът на НБЛ Константин Папазов, който е в Маями.

"Изборът на Пловдив за тазгодишното издание на Престиж Мача на звездите не е случаен. Ние имаме отлични впечатления от работата на хората от Академик (Пд) и преценихме заедно с промоутъра, че е редно да ги подкрепим в тяхната първа година в Националната баскетболна лига. Освен това Пловдив е един прекрасен град на хората със спортни сърца, градът на двата футболни колоса Ботев и Локомотив, Общината подкрепя спорта и съм сигурен, че залата ще е препълнена", обясни избора на Пловдив Папазов.

„Залата имаше много трудности по построяването, строеше се доста бавно и дълго време беше чакана от пловдивчани. Мачът на звездите ще е първото събитие в „Колодрума“, що се отнася до колективен спорт. Надявам се това силно да „отпуши“ залата и за други подобни прояви. Мога да обещая, че ще докарам една звезда на Мача, която може да играе много добре баскетбол“, каза още по телефона от САЩ Константин Папазов.