Непрофесионалистите се хвърлят редом до звездите в конкурсите, Асен Николов влиза в треньорски тандем с Галин Стоянов
Треньорът на Академик Бултекс Асен Николов влиза в треньорския тандем на единия от двата отбора за 16-ото издание на Престиж Maч на звездите, която е организирано от "СпортЛаб" ЕООД, Българската федерация по баскетбол, Национална Баскетболна Лига и Община Шумен. Николов ще си партнира с Галин Стоянов - Патрика от Черно море Тича. Другият поканен в двубоя - Георги Давидов, отпада, тъй като има вероятност да води втория отбор на Академик Правец в трети финал на "А" група в неделя. Организаторите обещаха да изненадат феновете с името на втория човек в отбора на "Златна Добруджа", където треньор е Александър Дяковски от Спартак Плевен.
Междувременно се разбра, че Иван Лилов вероятно ще отпадне от участие в Престиж Мача на звездите тази година. Националът има неотложен семеен ангажимент, но ще присъства индиректно на събитието, дарявайки оригиналния потник на легендата и президент на БФБ Георги Глушков от първото му участие в Мач на звездите в далечната 1976 година. Съгласно традицията, оригиналът ще бъде преходен и ще се връчва на най-добрия млад играч в събитието.
Феновете на спорта и баскетбола от Шумен и цялата страна могат да купуват билети в мрежата центрове на "EasyPay" или онлайн от следния линк: https://epaygo.bg/7864928101
Топсъбитието в мъжкия ни баскетбол, което през тази година се очертава като рекордно по продължителност, ще се случи с изключителната подкрепа на община Шумен и на компанията ФИКОСОТА. На близо 5 часа шоу с оранжевата топка ще имат възможност да се насладят (включително и буквално - заради спонсора Престиж) феновете от града на Първата българска държава. Освен класическия сблъсък между най-добрите състезатели от шампионата на Националната баскетболна лига, на терена ще излязат и топ играчите на БГО Баскетболна лига.
 
28 избрани състезатели от четирите региона на Българска Баскетболна Лига се готвят да направят взривоопасно шоу в „Арена Шумен”, на тазгодишното издание на Престиж Мача на звездите, който ще се проведе на 21.04.2019 година. Топсъбитието на българския мъжки баскетбол ще започне от 16:30 ч. с двубоя на непрофесионалистите.
Регионите ще бъдат комбинирани по два. Център и Изток ще формират отбор с име СевероИзток, а региони Юг и Запад съответно ЮгоЗапад.
Треньори на двата отбора ще бъдат (СевероИзток) Кирил Киров от Ънстопабъл Добрич (Изток) и Антонио Станков от Чардафон Орловец Габорово (Център), (ЮгоЗапад) – Димитър Чанков от Макс спорт, Пловдив (ЮГ) и Владимир Георгиев Голдън сити, Златоград (ЮГ)
След свободно гласуване в групата на All Star във Фейсбук, бяха излъчени по трима играчи от регион, а останалите бяха избрани от треньорите на отборите. Някой бивши професионални състезатели, в момента играещи в ББЛ, ще се включат в мача, за да напомнят за добрите времена. Неразделна част от събитието естествено ще бъдат и конкурсите по стрелба зад линията за три точки и забивки. По-интересното тук, е че победителите в конкурсите ще получат възможност да мерят сили с професионалистите в конкурсите на мача на звездите на НБЛ. Много настроение, награди и възможностза изява ще имат и млади баскетболисти участващи и в двете формации.
В отбора на СевероИзток личат имената на бившите състезатели на БК Шумен - Антонио Станков и Димитър Радев. И двамата заявиха, че чакат с нетърпение този сблъсък и победата им е гарантирана, като хвърлиха кърпата към бившия треньор в школата на Шумен – Димитър Чанков, който ще бъде треньор на отбор ЮгоЗапад. Лично той заяви, че за него ще е удоволствие да бъде на пейката пред Шуменската публика две години след неговото напускане, макар и в „Шоу мач”. „Винаги гоня победата, това трябва да е ясно на нашите противници. Направената селекция ни Задължава“, заяви Чанков.
ББЛ се развива с изключителни темпове по-регионите. Над 50 отбора участват в лигата и качеството на срещите е на доста високо ниво. Треньорите на двата отбора взеха решение да дадат шанс в шоуто да се включат повече състезатели. За това съставите ще бъдат формирани от по 14 играча.
След изборите на публиката и треньорите, ростерите на двата отбора изглеждат доста впечатляващи и предразполагат за страхотна битка и много шоу.
Ето и съставите на двата отбора:
СевероИзток:
1. Венцислав Ников, Локомотив Горна Оряховица, регион Център
2. Димитър Тодоров, Чардафон Орловец, Габрово, регион Център
3. Росен Йорданов, Чардафон Орловец, Габрово, регион Център
4. Цветан Тодоров, Плевен
5. Фурууа Брендакс, Перестройка, Велико Търново, регион Център
6. Димитър Радев, Чардафон Орловец, Габрово, регион Център
7. Венцислав Георгиев, Бавни и яростни, Плевен, регион Център
8. Симеон Савов, ВВМУ, Варна, регион Изток
9. Димитър Добрев, Стар Баскет Ред Шаркс, Варна, регион Изток
10.Кирил Кънев, Ънстопабъл, Добрич, регион Изток
11.Сашо Георгиев, Светкавица, Търговище, регион Изток
12.Денислав Колев, МУ Варна, регион Изток
13.Илхан Арабаджиев, МУ Варна, регион Изток
14.Дамян Шишков, Шоутайм, Варна, регион Изток
Старши треньор: Кирил Киров, Ънстопабъл, Добрич, Изток
Треньор: Антонио Станков, Чардафон Орловец, Габрово, Център
 
ЮгоЗапад:
1. Матей Митев, Микс, София, регион Запад
2. Юси Карахалил, Макс спорт, Пловдив, регион Юг
3. Станислав Тенов, Макс спорт, Пловдив, регион Юг
4. Христо Гатев, Брикс, София, регион Запад
5. Дамян Стоянов, Спортни Настилки Зуум Дизайн, София, регион Запад
6. Мартин Раднев, Берое, Стара Загора, регион Юг
7. Стамо Костадинов, 3.6.9 Баскетбол, Пловдив, регион Юг
8. Иван Паничерски, Атлетик-Волтрон, София, регион Запад
9. Свилен Симанов, Атлетик-Волтрон, София, регион Запад
10. Стоян Итов, Макс спорт, Пловдив, регион Юг
11. Петър Загоров, Берое, Стара Загора, регион Юг
12. Венцислав Мануилов, Микс, София, регион Запад
13. Николай Колев, Берое, Стара Загора, регион Юг
14. Иван Тилев, Спортни Настилки Зуум Дизайн, София, регион Запад
Старши треньор: Димитър Чанков, Макс спорт, Пловдив, регион Юг
Треньор: Владимир Георгиев, Голдън сити, Златоград, регион ЮГ
 
Mоже да гледате прякото предаване в канала на Баскетбол ТВ и в сайта на официалния партньор на Престиж Мача на звездите - sportal.bg. Телевизионен партньор на Престиж Мача на звездите е БНТ, която ще излъчи на живо двубоя.
Повече подробности има на фейсбук страницата на Престиж Мача на звездите - www.facebook.com/BulgarianAllStarGame/
Припомняме, че мачът на звездите в българското мъжко баскетболно първенство е възстановен през 2004 година по инициатива на варненските фенове на баскетбола, след близо 20 годишно прекъсване. В първите 11 години от съществуването си той носи името ХДИ Мач на звездите. От 2015 година наименованието е Престиж Мач на звездите. В досегашните си 15 издания, шоуто се е провеждало във Варна, София, Самоков, Ямбол и Ботевград. В аналите на историята стои и постижението от близо 7000 зрители, дошли на HDI Мача на звездите 2012 с участието на мегазвездата на световния баскетбол Денис Родман.
За повече информация:
Press Officer
100% Power All Star Game
Organizing Committee
T: +359 897 650 901
E: press@all-star.bg
W: www.all-star.bg