Спортист №2 на България за 2015 година Станилия Стаменова е последната звезда от друг спорт, която ще се включи в каузата “Аз обичам баскетбола”. Както вече е известно, 3х3 турнирът между знаменитости ще бъде част от Престиж Мача на звездите, който ще се състои на 27 март 2016 година, от 15:00 часа, в спортна зала “Колодрума” в Пловдив.

Състезатели от най-различни спортове ще облекат баскетболни потници, за да подкрепят инициативата на организаторите на Престиж Мача на звездите и Българска федерация баскетбол, целяща да върне публиката в баскетболните зали и да привлече младежите към спорта с оранжевата топка. За успешен финал на инициативата ще се счита домакинство на България на Евробаскет 2021 за мъже.
Компания на световната и европейската шампионка на кану Стаменова на игрището ще правят легендата на родната спортна гимнастика Йордан Йовчев, футболист №1 на България за 1999 г. и бивш халф на представителния ни тим, а доскоро и спортен директор на "канарчетата" Александър Александров-Кривия, най-успешната българска волейболистка от 90-те години на ХХ-и и началото на ХХI век Антонина Зетова, капитанът на футболния Локомотив Пловдив Мартин Камбуров и нападателят на Ботев и националния ни отбор Тодор Неделев.

Организаторите ще направят още един жест към зрителите и към спорта за хора с увреждания. Непосредствено след Престиж Мача на звездите демонстративен двубой ще изиграят спортистите на инвалидни колички от Ротаракт клуб „София–Балкан“.

“Радваме се, че ще имаме възможност да се включим в събитието и да изпълним още една наша социална мисия - да покажем, че независимо дали са в неравностойно положение, хората могат да живеят нормално, като всички останали. Щастливи сме, че още веднъж ще докажем, че съчетаването на обичайния баскетбол с този на колички не е невъзможно. Надяваме се повече хора да ни подрепят в зала “Колодрума””, сподели Кръстю Църов, доцент в катедра „Баскетбол” на НСА и треньор в основания през 2007 година с цел популяризиране на спорта на колички клуб „София–Балкан“.

Поради контузия, от участие в Престиж Мача на звездите отпадна атакуващият гард Павлин Иванов от Лукойл Академик. Очаква се решението на четиримата треньори и организаторския комитет кой ще го замени, като това ще бъде обявено утре (24 март).

Припомняме, че победителите в конкурсите, както и Най-полезният играч на Мача и Най-добрият млад играч ще бъдат сюрпризирани с таблети от генералния спонсор на НБЛ - ВИВАКОМ. Един таблет вече бе изтеглен за участник в гласуването, а още един ще отиде в публиката по време на Мача.

Някой от закупилите билет за Престиж Мача на звездите 2016 ще има възможност и за парична печалба от 10 000 лв. при кош от центъра на почивката в сблъсъка между отборите на Фолксваген и Търкиш Еърлайнс.

Билетите на събитието остават на цени 5 и 8 лева до петък, 25 март 2016 година, включително, като местата в сектора до корта (под колоездачната писта) вече са почти разпродадени. Жестът към пловдивските фенове цели да им даде възможност да закупят ценната хартийка, дори да са разбрали по-късно за събитието.

Билети могат да бъдат закупени онлайн тук: http://www.eventim.bg/bg/bileti/all-star-game-2016-plovdiv-mnogofunkcionalna-sportna-zala-kolodrum-425644/event.html, както и в партньорската мрежа на Ивентим - Бензиностанции ОМВ, “Български пощи”, “Технополис”, “Техномаркет”, касата пред Община Пловдив, Мюзик Център (ул. „Отец Паисий“).