Александър Янев, Филип Виденов, Омари Гудул и Шелтън Джитър попълват селекцията в баскетболното супершоу на годината 

Бившият капитан на националния отбор на България Филип Виденов ще получи шанс за пръв път да участва в 100% Power Мача на звездите. Гардът на Берое все се разминаваше със селекцията в баскетболното супершоу поради факта, че кариерата му премина предимно зад граница. Сега обаче треньорите на отборите, заедно с организаторите от Национална Баскетболна Лига, Българска Федерация по Баскетбол и "СпортЛаб" ЕООД поканиха 37-годишния русенец в състава. Друг национал от Берое - настоящ обаче, Александър Янев също попада сред съставите на звездното събитие. Крилото от Варна е включен в състава заедно с двама чужденци от Левски Лукойл и Рилски Спортист - Омари Гудул и Шелдън Джитър. Гудул е специален избор на организаторите, макар този сезон да няма достатъчно игрово време в България. Той обаче е Най-Полезен Играч в 100% Power Мача на звездите 2017.

Ясни са и двамата треньори, които ще водят отборите в тазгодишното 15-то издание на двубоя - наставникът на Балкан Небойша Видич и носителят на Купата с Рилски Спортист Людмил Хаджисотиров.

Вече е активно пък гласуването за капитани на двата отбора. Феновете могат да изберат лидерите на страницата на мероприятието - www.all-star.bg. Всички 24 имена са пуснати по азбучен ред, а баскетболните привърженици ще трябва да подберат едновременно две от тях. Гласуването ще трае 5 дни, а на специална пресконференция на 4.4.2018 година капитаните ще играят на старата българска игра "Настъпванка", за да изберат отборите си.

На същата пресконференция, баскетболните любители ще научат още две неща - имената на двата отбора, плюс водещия на събитието, който пристига специално за 100% Power Мача на звездите от обитанията на Дядо Коледа - Северния полярен кръг.

В продажба са и билетите за двубоя. Могат да бъдат намерени онлайн в мрежата на Ивентим: http://www.eventim.bg/bg/bileti/mac-na-zbezdite-2018-botevgrad-arena-488110/event.html

Юбилейното 15-то издание на 100 % Power Maч на звездите ще бъде организирано от "СпортЛаб" ЕООД, Българската федерация по баскетбол, Национална Баскетболна Лига и Община Ботевград. За втора поредна година събитието ще носи името на бранда „Престиж 96” АД – 100 % Power.

ПРЕСТИЖ е един от най-големите производители в хранително-вкусовата индустрия в България и пазарен лидер във всички категории, в които оперира: бисквити, вафли и мини кейкове с марките Траяна, Мираж, Роден Край, Хипер, Троя, Споко, Ная, Мюсли, Насладки, Престиж, Престиж Селекция, 100% Power, Престиж Wellness и FRUNU с дял на продажбите в стойност от над 23% в стойност по данни на AC Nielsen. За „Престиж“ работят над 600 човека, за които повод за гордост е и високата социална ангажираност на компанията с фокус върху децата и младите хора на България, тяхното образование, личностно израстване, култура, спорт и здравословен начин на живот.

През 2004 година звездният двубой бе възобновен след 10-годишно прекъсване с името Хановер Кооп Мач на звездите, в следващите 10 издания офицалното име е HDI All Star Game, а от 2015 година новият генерален спонсор "Престиж" е включен в името на отбора - директно или чрез свой бранд. Домакини на събитието са били през годините Варна, София, Самоков, Ямбол, Пловдив и сега Ботевград.

За годишнината организаторите предвиждат няколко изненади за феновете, които ще включват музикална програма с популярен сред младежите изпълнител, специални шоу елементи, много награди. Телевизионен партньор на двубоя е традиционно Българската национална телевизия, която ще го излъчи директно по първия си канал.
Продажбата на билетите ще стартира в сряда /28.03.2018 г./ в мрежата на Еventim на цена от 5 лв. като последната седмица преди събитието цената ще бъде 7 лв.

За повече информация:
Press Officer
100% Power All Star Game
Organizing Committee
T: +359 897 650 901
E: press@all-star.bg
W: www.all-star.bg