Това е сблъсъкът на гиганти в 13-ото поредно издание на Мача на звездите в българския баскетбол. Събитието, което този сезон минава с изключителната подкрепа на генералното спонсорство на „Престиж 96" АД, е на 29 март в зала „Диана“ в Ямбол. Прякото излъчване по БНТ започва в 15,30 ч. Момчетата от „Търкиш Еърлайнс“ ще бъдат пременени в червени екипи – запазеният цвят на едноименната авиокомпания. Тези на „Фолксваген“ ще са облечени в бяло. Във всеки от отборите ще има по шестима българи и шестима чужденци, решиха оржанизаторите. Днес станаха ясни имената и на последните четирима, които се включват като участници. Това са Мартин Дурчев – любимец на ямболската публика, Павлин Иванов, който също е родом от града край река Тунджа, а понастоящем защитава цветовете на Берое, Жарко Ракочевич от Рилски спортист и Педжа Стаменкович от Балкан.

„За нас е изключителна чест да бъдем част от подобно събитие. Големият спорт винаги трябва да получава подкрепата на бизнеса. За това и за „Престиж 96 АД“ е въпрос на уважение и социална отговорност да подкрепим инициативата. Желая здраве и късмет на всички участници“, заяви Николай Ангелов – маркетинг-директор на компанията, който присъства на пресконференцията днес в зала „Универсиада“. За втора поредна година индивидуалните конкурси в надпреварата, която се очаква да напълни до козирката зала „Диана“ ще носят изключително вкусни и сладки имена на марката на „Престиж“. Както се досещате, става въпрос за Хипер Забивки, Тройки Троя и Споко Умения. „Приемам избирането си в Престиж Мача на звездите като награда за положения труд и постигнати резултати на отбора до момента през сезона. Благодарен съм на всички, които са дали глас за мен“, коментира Алекс Симеонов, който прави страхотен сезон с Левски и за първи път попада сред участниците. „Надявам се, че ще стане шоу и ще се забавляваме. Пазя добри спомени от предишното си участие в българския мач на звездите. Призовавам публиката да дойде и да ни подкрепи и обещавам, че няма да има разочаровани фенове“, каза съотборникът му при „сините“ Джими Хънт. Американецът ще запише второто си участие в родния Ол Стар.

Билетите за Престиж Мача на звездите тръгват официално в продажба от вторник (17 март). Те могат да бъдат открити на касите на зала „Диана“. До деня преди шоуто цената им е 5 лева, в деня на събитието – 7 лева. Организаторите на Престиж Мача на звездите подават ръка на регионалния център на „Спешъл олимпикс“ в Ямбол като пускат свободен вход за всички желащи деца, които членуват в организацията. Обмисля се и участието на малчуганите в някои допълнителни инициативи в хода на самия двубой и съпътстващите го конкурси. Екипите за най-атрактивната надпревара в родния баскетбол бяха представени днес на пресконференцията. В ролята на манекени влязоха баскетболистите на шампиона Левски Алекс Симеонов и Джими Хънт, както и колегата от „Спортал“ и бивш кадър на юношеските формации на Лукойл Академик Александър Сотиров.