Престиж
Българска федерация по баскетбол
СпортЛаб ООД
Национална баскетболна лига
Reklamist.bg
Българска национална телевизия
Община Шумен
www.sportal.bg
basket.bg
www.shum.bg
bball.bg
superbasket.bg

Maчът

Водопад от забивки в Престиж Мача на звездите. Търкиш Еърлайнс надигра Фолксваген. Даниел блестя

Статистика тук.
Тимът на Търкиш Ърлайнс победи Volkswagen със 131:99 в 13-ото поредно издание на Престиж Мача на звездите. Най-голямото шоу в родния баскетбол напълни ямболската зала „Диана“ и след 13 години отново събра в една съблекалня част от най-големите звезди в историята на клуба от града край река Тунджа.
Началото на шоуто в Ямбол поставиха група кукери, което бе специалната изненада на домакините. При представянето и двата състава пък бяха придружавани от деца от школата на ямболии. Зевзекът на Балкан Иван Лилов отново показа изобретателност и на свой ред излезе с кукерска маска.
Turkish Airlines поведоха с двуцифрен аванс още в началото. И двата отбора зарадваха публиката с атрактивни отигравания и забивки. Протест срещу съдийско решение докара на Лилов жълт картон от Ивайло Ресиловски още преди почивката. Ресиловски демонстративно показваше от време на време, че джобовете му са празни и ще свири, както прецени.
Тимът на Tурските авиолинии бе по-убедителен през цялото първо полувреме, приключило при 100:75, но не и без помощта на шести играч - малчуган от школата на Ямбол, нахлузил потника на Лилов и отбелязал 6 точки за по-малко от 2 минути. В останалите 7 изиграни минути Volkswagen изостана, за да се стигне до крайното 131:99, но малко преди сирената капитанът на Левски Павел Иванов напусна игрището с червен картон, отново посочен от Ресиловски.
За уникалната емоция в залата допринесе и новият водещ на шоуто - лично организационният директор на "СпортЛаб" Стефан Августинов се погрижи за настроението и на играчи, и на публика, като взе микрофона.
През 2002 г. Иван Чолаков изведе селекцията на Ямболгаз до първа и засега последна титла на България, а пак у нас, като специални гости на Престиж Мача на звездите пристигнаха цяло съзвездие легенди. Чолаков изведе Сергей Гришаев, Володимир Рижов, Анатолий Ясинский, Ярослав Зубрицкий, Емил Стаменов, Димитър Димитров, Румен Шопов, Димитър Ангелов и Петър Петров така, както и през онзи „златен“ сезон, а присъствието им по екип в зала „Диана“ изправи феновете на крака, които посрещнаха старите си герои с продължителни и бурни аплодисменти.
Ямболгаз 2002, събран, благодарение на Овергаз, хвърли ръкавицата на сборен състав от родните звезди – българи и чужденци в третия период на Престиж Мача на звездите. Момчетата на Чолаков, малко с побелели глави и тук-там леко понатежали от времето, доказаха, че класата си е класа и че с годините, виното става само по-добро също като тях. Легендите демонстрираха майсторлък и логично спечелиха импровизирания двубой с 33:20.
В конкурса Хипер забивки Павел Маринов и Лени Даниъл имаха нужда от трети рунд, за да решат спора помежду си, но време нямаше и така, наградата се наложи да бъде поделена между двамата. В Тройки Троя господар на далечната стрелба, както преди година във Варна стана Иван Лилов, а в Споко умения статуетката прибра Ди Браун от Лукойл, надвил Станимир Маринов от Черно море във финала. Лени Даниъл от Черно море спечели наградата за MVP. Призът за най-добър млад играч отиде при Алекс Симеонов от Левски.